Zingende Ferry Maat teruggevonden

Genootschap - Radiotune van de week 004Fetival Big Band16.02.2014 – Dit is deel 3 van de te pas en te onpas uitkomende rubriek Radiotune van de week. Elke DJ is een gemankeerde popster, hoor je soms. Ze doen niets liever dan zingen, alleen het talent ontbreekt doorgaans wat. Nou viel dan met Ferry Maat nog behoorlijk mee, een DJ immers met een conservatorium-achtergrond. Zo heel af en toe waagde hij zich aan zingen. Hij deed dat bijvoorbeeld in 1973 toen het station waarop hij werkte – Radio Noordzee – begon met een actie voor het voorbestaan: Hou ‘m in de lucht. Het gerucht gaat dat de DJ’s, die destijds op hun viriele top waren, dat op vrijdagmiddag ook tegen elkaar riepen als ze aan het weekeinde Noordzee - 1973 - DJ Ferry Maat 122begonnen: “Zeg Tony: hou ‘m in de lucht, hè!” Jarenlang lukte het maar niet om de backing te vinden waarop Ferry Maat DEZE JINGLE inzong. Zoals altijd is het antwoord niet moeilijk, als het eenmaal weet, tenminste. De muziek kwam van de LP Explosive! van de Festival Big Band, het nummer in kwestie heet Because I love you. Die LP slingerde so wie so al in de studio rond, want voor AD Sport en Sportwereld werd-ie geheel en al leeggemolken. Dat is het programma waarmee Mart Smeets zijn carrière begon die nog maar immer niet is geëindigd.