Radiotune van de week – deel 2

Genootschap - Radiotune van de week 002Japan02.02.2015 – En hier is deel 2 van de reeks Radiotune van de week, die we overigens niet perse welk week doen. Soms wel soms niet, lijkt het motto.
Sommige tunes gaan een leven lang mee. Neem nou die van Rocky. Als filmtune vanaf het uitkomen in 1977 al legendarisch. Maar ook inwoners van Gelderland zullen de tune kennen omdat jarenlang de uitzendingen van Radio Oost vanuit Arnhem ermee openden.
Op Youtube staan drie alleraardigste versies, die alle drie het beluisteren en bekijken waard zijn.
Zo is er de versie uit de Dinah Shore Show, opgenomen in 1977. Maynard valt daar op door zijn Elvis Presley-achtige outfit, blijkbaar populair in die tijd van kringen, we kennen dit ook van showicoon Liberace. Let trouwens vooral op de toetsensolo op 1:10.
Tijdens Dinah Shore ShowDan is er een uitvoering gespeeld in het Bank of New Hampshire Pavilion in Meadowbrook, een amphitheater met 8000 zitplaatsen in New Hampshire, VS.
De versie gespeeld in 1983 op het Budweiser Newport Jazz Festival in Japan gaat beduidend sneller, en wordt in de ondertitel grappig genoeg Locky genoemd. Een tikje ontluisterend is wel de afnemende longinhoud die Maynard gaandeweg kan opbrengen tijdens het spelen van zijn trompet. Ook had mijnheer Ferguson best een kledingadviesje van Jeroen van Inkel kunnen gebruiken. En het achtergrondkoor had eigenlijk destijds al een schop onder…. nou ja. Desondanks: geniet van de klanken, de trompetten, de drums en de solo’s.
Zoals gezegd: Meer suggesties voor een Youtubetune? Mail ons.