Nieuw (en toch oud): de tune v/d week

Genootschap - Radiotune van de week 001Lew Davies - Wild Goose23.01.2015 – We gaan iets nieuws beginnen! – om met Sport 7 te spreken. Vanaf nu zet jingleweb.nl elke week een tune online, een leuke, een rare of een hele bijzondere. Daarmee komen we een beetje tegemoet aan al die lezers die met vragen over tunes komen en met gemiddeld 2000 bezoekers per dag loopt het postbusje soms helemaal over. Hoogste tijd dus om af en toe eens wat uit te leggen en een (leuk) verzoekje te Veronica - 1968 - Gerard en Tinekehonoreren. We trappen de reeks af met een bijzondere tune, die van Tineke en Gerard de Vries op Radio Veronica. Samen presenteerden ze in 1968 en 1969 het programma Sliep Uit – bedoeld voor de vrouwelijke luisteraars. Het is een voorbeeld van een tune, waarvan de betrokkenen zelf allang niet meer weten hoe-ie heette, áls ze het al hebben geweten, want soms werd er maar wat uit de kast gepakt. Maar hier is dan de oplossing. De tune heet Wild Goose (een belegen nummer voor crooners als Frankie Laine) en werd gespeeld door het orkest van Lew Davies. Komt van z’n LP Strange Interlude. Een raar orkest was dat, met gekke drumnummers en vol muzikale grapjes. Niet alleen de koptune werd eruit gehaald, de eindakkoorden werden verwerkt in de jingle Plaat op verzoek. Twee voor de prijs van één. Eindelijk ingekopt dus. Hoor het HIER. Wie volgt??