TM op TV

TM - Voices of Freedom 111

24.01.2014 – Altijd al eens willen weten hoe de TM studio aan de 1349 Regal Row in Dallas eruit zag als ze daar een opname maakten met heel veel musici? Dan kan nu, met terugwerkende kracht. Er is namelijk een filmpje opgedoken uit 1980 met beelden van de opname van de plaat ‘Voice of Freedom’, zowaar een klein hitje in Amerika. En geschreven door Jim Kirk, die je ook ziet zingen op DIT FILMPJE. Vaag is het allemaal wel. Daarom publiceren we het maar even in het weekeinde, de dagen waarin veel mensen al wat vager zijn van zichzelf. Het (nationale) TV-programma PM Magazine dat de reportage maakte bakt er een mooie smakelijke taart van. De song is weliswaar een beetje ‘corny, ‘zeggen ze, maar het markeert ook iets belangrijks: het begin van een nieuwe patriottisme in The States, waar ze aan het eind van de jaren zeventig immers gevoegelijk op hun donder hadden gekregen (denk alleen maar aan de smadelijke aftocht in Iran) en een toontje of twee lager waren gaan zingen. Tot deze plaat. “I want to live America, breath America…..”, blank en zwart zitten samen in de bus, John Wayne komt voorbij en boven de Niagra Falls zie je een regenboog. De zoetsappigheid druipt er kortom vanaf. Maar een mooi document is het wel. De tijdgeest, gevangen in een jingle. Want dat was het, “Voice of Freedom” was een verlengde jingle uit het TM-pakket Someplace Special. In het TV-programma Dinah and friends, wordt er ook zeer lang over nagepraat, dat is HIER te zien.