Het nadenkmuziekje van Will wil wel

luikinga, wat doe je da12.09.2014 – Voor mensen die met de gewone dingen in het leven bezig zijn, is dit bericht ongeschikt. Voor freaks als wij is het wel leuk: het nadenkmuziekje van Will wil wel is gevonden. Will wil wel, het radioprogramma waarmee Will Luikinga op Radio Veronica ‘wereldberoemd in Nederland’ werd. In Het Tunesboek konden wij al melden dat de nadenkmuziek (dus NIET de tune) “Old McDonald” heet en de uitvoerende onbekend is. Jingleweb-fan Henk uit Limburg ging op speurtocht en kwam er via een forum achter dat het de tune van de TV serie Roger Ramjet (uit de jaren zestig) zou zijn. Dat was niet het juiste antwoord, maar bracht hem wel in de juiste richting en na nog wat verder zoeken vond hij het enige echte juiste antwoord. Het nadenkmuziekje heet Yankee Doodle en is een patriottisch lied, in de tuneversie uitgevoerd door Morton Gould and his Symphonic Band. Staat HIER. En wie een wat krijgshaftiger versie wil horen, luistert hier. Bedankt, Henk! Leuke hoes ook wel….
PS: Het staande slot van deze muziek is ook gebruikt in een WWW-promo.