Jingles Ignite Kiss al 40 keer verkocht

Ignite banner

07.07.2014 – Jingleproducent Ignite Jingles in Manchester (UK) heeft zijn pakket Ignite Kiss al veertig keer verkocht aan andere stations. Dat meldt Radio Today.
Voor minder ingewijden: jinglepakketten worden voor de eerste klant custom geproduceerd, dus de instrumentatie en zang worden op maat gemaakt. Daarna komen de muziekbanden van die custom pakketten meestal beschikbaar voor stations in andere uitzendgebieden. De jingles hoeven dan alleen maar opnieuw te worden ingezongen op de eerder gemaakte muziek. Daardoor zijn die resing-pakketten goedkoper. Een veel gebruikte methode in jingleland.
Ignite Kiss is dus nu al 40 keer ingezongen, onder meer voor radiostations in Engeland, Portugal, Spanje, de VS, Mexico en Central America. Overigens heeft KISS FM in Los Angeles de jingles nooit gebruikt. Het Britse bedrijf mocht de naam van het station gebruiken om een demo van de jingles te maken. Ignite Jingles had dus eigenlijk geen custom-klant voor deze jingles.
Ter vergelijk: het best verkochte pakket van jinglebedrijf JAM in Dallas is Warp Factor. Die jingles werden eerst custom gemaakt voor Z-100 in New York, en daarna aan meer dan 350 radiostations over de hele wereld verkocht.