Hoorspelstudio in beeld en geluid

Faders NOB tafel

02.06.2014 – Het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zet enorm veel historische video- en audio-opnamen op internet. Op een eigen Youtube-kanaal bijvoorbeeld kun je kijken naar oude TV- en radioprogramma’s, Polygoon-items, een naar heel veel video’s met ‘achter de schermen’-informatie. Neem nou DEZE video, van de opname van een hoorspel in VARA’s hoorspelstudio, Studio 2. Je ziet verder ook het Metropole Orkest onder leiding van Jerry van Rooyen aan het werk in VARA’s Studio 8. En de SVEM-studio (begin dit jaar uitgebreid aan bod geweest op Jingleweb) met de gloednieuwe 24-sporenrecorder wordt prachtig in beeld gebracht. Met andere woorden: het Youtube-kanaal van Beeld en Geluid is een bezoekje meer dan waard. Daar kan je zó een leuk weekend doorbrengen. Kijk zelf…