Tearjerker doet het goed op emo-tv

krl

30.05.2012 – Een tune die je in twee programma’s tegelijk kunt horen bij emo-tv. Het komt niet vaak voor, maar het is anno 2014 het geval met muziek van Yann Tiersen voor de film ‘Le fabuleux destin  d’Amélie Poulain’. Het zit Amélie niet steeds mee en het pianomuziekje ‘La Valse d’Amélie’ is een ware tearjerker in de film. Dat vonden ze bij KRO’s Spoorloos ook, want je hoort het muziekje als een doodgewaande vader/zoon/broer/opa na de wekelijkse zoektocht de studio binnenwandelt om elkaar er te omhelzen, terwijl lenzen inzoomen en een uitgekiende belichting de tranen beter laat uitkomen. Bij het Familiediner (EO) is het al krekt eender. Daar weerklinkt de piano als de limousine – die de gebrouilleerde familieleden moet brengen – toch weer lee is. HOOR de muziek hier. We zijn jaloers op de mensen die de film van Jean-Pierre Jeunet uit 2001 nog niet hebben gezien. Want die kunnen hem namelijk nog bekijken. Wow, één van de leukste Franse speelfilms ooit. Laat je hart smelten, want mooier worden Francaises niet.