Radio Luxembourg: fitte 90’er

Radio Luxembourg 2014

Bericht over start Luxembourg12.04.2014 – Oopsy daisy, helemaal vergeten: het is deze week 90 jaar geleden dat Radio Luxembourg begon. Vanaf een zolderkamertje, zoals dat hoort. In dit geval aan de Rue Beamont, een van de doorgaande wegen in het hoofdstadje van de dwergstaat. Hier rechts staat de advertentie waarin voor het eerst gewag werd gemaakt van de start. De RTL Group staat er op de EIGEN SITE eventjes bij stil. Wie een paginaatje doorklikt op de site ziet wat al dat zend-gedoe op het zolderkamertje inmiddels teweeg heeft gebracht. RTL bestiert nu 56 TV kanalen in Europa en een totaal van 27 radiozenders. Nog meer statistieken, ze maken jaarlijks 8500 uur TV in 62 landen, en maken zelf 300 verschillende programmaformats. Eén geluid is dominant geworden in de burelen van de CLT groep: het rinkelen van een kassa. RTL geldt nog steeds als tweede industrie van Luxemburg (op nummer 1 staat de staal). Op naar de honderd jaar, dan maar. En onttroon die staalkoningen.

Studio in 1948