Monique van de (r) STER

Monique van der Ster (L) en Karin Levin. Foto Henk Jan Kamerbeek13.04.2014 – Haar naam klinkt misschien niet bekend. Haar stem wellicht. Haar werk zeker: “Kruidvat, steeds verrassend, altijd voordelig.”STER De muziek en tekst is geschreven door Rotterdammer Peter Snoei (overleden in 2007), de stem is van Monique van der Ster (links op de foto). Haar muziek-CV is indrukwekkend: ze zong in achtergrondkoortjes van Rene Froger (The Frogettes), Lee Towers, Gordon, Boudewijn de Groot en vele anderen, ook in samenhang met de Jody’s Singers. Ze zong jingles in voor vele radiostations en veel opdrachtgevers: PORS, Top Format, TROS, om er maar een paar te noemen. En met zang-partner Karin Levin (rechts dus op de foto) staat ze nu al 25 jaar op de planken. Kortom: Monique kent het klappen van de muzikale zweep. Vooral de streektaalnummers in de show doen het blijkbaar goed: ‘Wer bisto’ van Twarres, ‘Bestel mar’ van Rowwen Hèze, ‘Oerend Hard’ van Normaal en ‘Op fietse’ van Skik. Komende donderdag eindigt hun jubileumreeks in theater Markant in Uden. Meer weten en horen? Check hier.