Ferry’s carts zijn museumstukken geworden

Museumstukken11.04.2014 – Opeens liggen ze in het museum: een paar van de carts die Ferry Maat gebruikte bij zijn legendarische soulshow. Ooit was het de state of the art in de techniek: bandjes in een machine die je kon starten en stoppen en die zichzelf dan zelf weer scherpzetten. En zo had je altijd een jingle klaar staan. Elke 18-jarige met een Iphone zal daar nu lang en meewarig naar kijken. De carts (en een T-shirt) en een pet van Giel Beelen zijn te zien in een vitrine bij Beeld & Geluid in Hilversum. Het is een sober eerbetoon aan de DJ’s (“meer dan plaatjesdraaiers”). Ferry Maat heeft er nog meer foto’s van op zijn eigen FACEBOOK pagina’s.  Hij gebruikt Facebook ook voor commentaar op de zaken rond hem heen. Zoals de conclusie die hij trok na een informatieavond over de toekomst van zorginstelling HilverZorg, dat vestigingen sluit. “Waar ik al bang voor was, de bewoners kunnen niet terug m.u.v. de ernstige gevallen. Het ergste is dat er mensen bij zijn die daar pas twee maanden wonen. Schandalig dat ze niet gewaarschuwd zijn! Zo ga je niet om met oude mensen”. Helemaal mee eens.