Zing je plaatje in……

Reelworld13.03.2014 – Reelworld komt met iets ‘nieuws’ en we zetten dat woord maar meteen tussen aanhalingstekens. Het bedrijf in Seattle pakt namelijk hits van het moment en laat een zanger op de intro van de plaat call letters van klanten zingen, zo kun je je als station de plaat een beetje toe eigenen. Bovendien denkt de luisteraar, als-ie de plaat op een ánder radiostation hoort toch nog een beetje aan het station met de call letters in de intro. Reelworld liet ze maken door On the Sly. Maar het concept is reeds oud als de weg naar Rome. PAMS deed het al in de jaren zestig met zangers en met sonovoxen (die ze sono over intros noemde). JAM had er een tijdje succes mee, en ook Top Format deed ze (daar heetten ze Introducks) met in in kielzog de zomerversies van Fröhlich & Plaisier voor de Tourradio (en daar werden ze Tourducks genoemd). LUISTER naar de Reelworld versies.