December 1963 in heel veel versies

Hanny en de Rekels03.03.2014 – Wie kent het niet? De Four Seasons met December 1963 – Oh what a night. Begin jaren ’80 de tune van de nachtuitzendingen van de VOO, die op zender gingen onder de titel Oh wat een nacht (OWEN). Er staat een groot aantal uitvoeringen van het nummer op Spotify; een leerzaam lijstje om te bekijken en te beluisteren. Je leert hoeveel Karaokeversies er van zo’n nummer eigenlijk wel niet zijn. Je leert ook dat er heel verantwoorde andere versies zijn. En dat sommige uitvoeringen hetzelfde zijn maar onder wel 2-3 verschillende artiestennamen worden uitgebracht. Of dat er grappige artiestennamen worden gebruikt die heel dicht bij het origineel liggen: December Music Ensemble bijvoorbeeld. En ook dat het nummer populair is in de musicalwereld. En je hebt ook nog een jazz-versie, uitgevoerd door … The Klone Orchestra. Ook al komisch. By far de lolligste is toch wel van de Finse zangeres Vivre Rosti, die het vertolkte onder de titel Oi mikä yö. De lolligste, zeker niet de mooiste.
De uitvoering uit deze OWEN promo zat er niet tussen, dat dan weer niet. Wie het wel weet mag ons mailen. Graag zelfs!