Cryin’ for the Carolines

Caroline - 1968 - Binnenkomst 005Caroline - 1968 - Nestor04.03.2014 – Begin maart is een slechte periode voor de fanatieke zeezender-fans. Op 3 maart 1968 werden de twee Caroline schepen overvallen door hun vaste bevoorrader, de firma Weismuller uit IJmuiden, die al maanden eten en drinken en olie had gebracht zonder daarvoor te worden betaald. Och, daar hielden de twee broers aan het roer niet zo van, en dus (dus!) werden de twee schepen door sleepboten opgehaald (de Titan, en de Nestor, hier rechts op weg naar zee). Op 9 maart kwam het Caroline North schip in de haven van IJmuiden aan, het South schip was er toen al. Het uit de lucht gaan van de twee Carolines was voor sommigen een klap in de adolescentie, die ze nooit te boven zijn gekCryin for the carolinesomen. De schepen werden dan ook aardig beweend. Zo af en toe  vindt je daar een passend plaatje bij, al werd het in de chronologie 38 jaar eerder opgenomen: Cryin’ for the Carolines, een superhit uit de zomer van 1930 met talloze vertolkingen, als DEZE van Sam Lanin & His Orchestra. Uiteraard gaat het over de twee staten in de States: North Carolina & South Carolina, dat weten wij ook! Maar het verschil is uiteindelijk maar één letter. Ooit logeerden we tijdens een uitwisseling een weekeinde in Amerika bij uiterst vriendelijke mensen. De familie South. De mevrouw stelde zich voor en zei: dag, ik ben Caroline South, en snapte niet waarom we heel even moesten lachen.