De tunes van … Gerard Joling

Gerard Joling - bron sneltekenaars.nl23.02.2014 – Wie had gedacht dat de naam van Gerard  Joling ooit op Jingleweb zou verschijnen? Wij niet in ieder geval. Toch is er reden toe. De Soundmix Show, Liefde op het eerste gezicht, Popstars, Sterren dansen op het ijs, Wie ben ik, Sterren springen op zaterdag, Effe geen cent te makken. Allemaal titels van TV-programma’s waarvan de tune gezongen is door (“…ik ben daar te oud voor…”) Gerard Joling. Door de jaren heen zijn tal van TV-tunes ingezongen door bekende artiesten. Maar Gerard (..” ik hou het effe niet meer…”) is de onbetwiste koning op dit gebied: de Nederlandse zanger die er (waarschijnlijk) de meeste op zijn naam heeft staan. Nieuwstunes.nl heeft er een speciale pagina aan gewijd, die leuk om te lezen en leuk om te horen is. Vooral even checken.
Wij persoonlijk zijn vooral fan van de TV-jingle die Gerard Joling in 1987 in zong voor Top Format in Haarlem op basis van een jingle uit de serie Best Show van JAM. “Dit is het einde, het is weer voorbij, dit was een programma voor jou en voor mij, heel even nog en je bent er weer bij, dan kun je weer bij de TROS zijn. Je moet bij de TROS zijn, tot ziens!” Vooral het rijmschema en de invulling ervan bevallen ons zeer. Luister hier.