Even naar Praag voor ’n lekker moppie LBC

David Arnold - LBC sessie 201422.02.2014 – The world is a global village, zei mediasocioloog Marshall McLuhan al zo tgreffend in de jaren zestig. Zo vloog jinglemaker David Arnold eind vorig jaar met een 40 man orkest naar Praag om daar de nieuwe jingles op te nemen voor talkradio LBC. Kennelijk goedkoper dan het in London zelf te doen. Vroeger stond LBC voor the London Broadcasting Company, nu is het veranderd in Leading Britain’s Conversation. David maakte jingles die klinken alsof The Great British Empire nog gewoon bestaat. Dat rijk was zo groot, zeiden de Britten vroeger trots, dat de zon er nooit onder gaat (Dat komt, zeiden de onderhorigen in India dan, omdat God de Britten in het donker niet vertrouwt). Maar goed, we dwalen af – de nieuwe LBC-jingles dus, en er is een VIDEODEMO van gemaakt die er geweldig uitziet. Kijken dus.