Nieuw: de Sunday Soulshow jingle

Ferry Maat met The Trammps - foto Ferry Maat23.02.2014 – Ferry Maat is – gelukkig maar – nog altijd een jinglefreak. En terecht, want hij heeft op dat gebied grote sporen achtergelaten in het medialandschap. Sinds drie weken heeft Fer een nieuw jinglefenomeen gelanceerd: de Sunday Soulshow jingle. Elke zondag een kersverse Soulshow jingle op Soundcloud. Kijk, daar worden wij van WC Eend blij van. Aflevering 1 (zondag 9 februari) bevatte de Stephanie Mill jingle voor de Soul, vorige week zette hij zijn jingleklassieker van Graham Central Station online, en vandaag is het de beurt aan De Trammps-jingleversie van Disco, that’s where the happy people go. Ferry heeft zijn PC boordevol oude jingles zitten, dus hij kan nog even vooruit met zijn nieuwe rubriek. Die wij – als bond van Jingledoorstarters zeg maar – natuurlijk van harte ondersteunen.
Eigenlijk zet Ferry hiermee een aloude jingle-traditie voort. In 1975 introduceerde hij op de radio – ook in de Soulshow – het jingle-item. Een minuut ‘ kale’  jingles waar niet doorheen werd gesproken. Het jingle-item werd uitgezonden vanaf donderdag 20 november 1975 tot en met medio 1977 op Hilversum 3. Tot 1 oktober 1976 was de Soulshow 1 uur, daarna 2 uur, van 20.00 – 22.00 uur. Het jingle-item stond eerst geprogrammeerd om 20.30 uur, rond februari 1977 werd het verschoven naar 21.30 uur. Enige tijd later kwam het jingle item nog één keer terug voor drie afleveringen vanwege het nieuwe jinglepakket The Winning Score, dat op donderdag 1 juni 1978 in première ging.
Op de foto Ferry Maat met The Trammps (foto Ferry Maat).