Tijd voor nieuwe JAM jingles

Neil Sedaka bij WCBS-FM. Foto Joe Cingrana, CBS Radio WCBS-FM23.01.2014JAM Creative Productions in Dallas (Texas, VS) lijkt steeds minder nieuwe custom jingles te maken. Waar in de jaren ’80 en ’90 met gemak 12 nieuwe custom pakketten per jaar werden geproduceerd, moet het bedrijf het – zo lijkt het althans –
logo WCBS FMtegenwoordig vooral hebben van resings van bekende pakketten en van de rechten van oldies-but-goodies pakketten voor oldies-but-goodies radiostations. Neem nou WCBS-FM in New York, het oldies station op 101.1 FM in de Big Apple. In de afgelopen twee decennia heeft het station vele tientallen JAM-jingles custom laten maken. Maar het station gebruikt inmiddels ook JAM-jingles die oorspronkelijk voor andere stations zijn gemaakt, maar die wel goed passen in het oldies format van WCBS. En dus liet het station deze ook inzingen. WCBS-FM koos vooral voor jingles uit de pakketten Warp Factor, Flame Thrower en Priority One. Luister naar de exclusieve demo hiervan, speciaal voor Jingleweb-lezers.