Site turft ruim 1000 radiotunes

Radiotunes22.01.2014 – Internet is sinds bijna een jaar een site met radiotunes rijker. De URL is in ieder geval goed gekozen: radiotunes.nl. De website bevat tot nu toe ruim 1000 radiotunes. Van Alan Parsons Project tot Wes Dakus. Alles informatie op deze site is afkomstig van het Radiopedia tunesproject. Radiopedia is – volgens eigen zeggen – een collectief encyclopedie-project dat functioneert volgens het wiki principe. Het doel van Radiopedia is het publiceren van objectieve, verifieerbare en vrij te gebruiken informatie over radio, die door iedereen kan worden aangevuld en verbeterd. Zowel Radiopedia als Radiotunes zijn een initiatief van Harmen Huizinga en Vincent Schriel. Inmiddels zijn er bijna 2250 artikelen geplaatst. Het plaatsen van tunes (geluid) is niet mogelijk om auteurrechtelijke redenen. Een aantal vrijwilligers werkt mee aan het verder uitbouwen van Radiopedia. Naast de tunes wordt er bijvoorbeeld ook gewerkt aan het overzicht van presentatoren. Zeker een bezoekje waard.