Lelijkste decor verdwenen

Nieuwsuur - Nieuw decor 2014

03.01.2014 – Nieuwsuur is gisteravond aan een fris en een heel nieuw jaar begonnen. Aan een volwassen jaar ook. Eindelijk wordt op de zondag uitgezonden en zo is deze nieuwsrubriek naar voorbeeld van Newsnight bij de BBC geheel horizontaal geprogrammeerd. De tune is gebleven, maar het decor is aangepast. Dat lucht op. Want het was sinds 2010 het lelijkste decor van de publieke omroep. Met viezige blauwe neonkleuren, die het gelaat van de kijker verlichtte alsof ze post mortem op de tweezitsbank zaten te kijken. En een presentatietafel met houtfineer, dat de Ikea nog niet eens voor een bijzettafel zou willen gebruiken. Enfin, het nieuwe decor is ook nog blauw, maar wat milder van teint. En de presentatie-desk is breder en wijder geworden (want je zag maar al te vaak in de rand van het beeld hoe de gasten aanschoven). De witte stoelen zijn gebleven. Het zijn mooie!! (Van Charles Eames, echte stoel-klassiekers). Ze zitten lekker, we tikken dat bericht zelf ook op zo’n stoel, we zeggen dat uit eigen bevinding. Onderzoekt vooral alles, researchredactie van Nieuwsuur, maar behoud het goede. Even zien hoe ze in de Journaalstudio een changement maken van NOS naar (nog oud) Nieuwsuur decor? Kijk HIER.

Nieuwsuur - Oude decor