Exclusief: Frits Spits jingle aubade

FRITS SPITS LAATSTE DAG

20.12.2013 – Jingleweb eert radiomaker Frits Spits met een exclusieve compilatie van 25 tunes en jingles. Aanleiding is natuurlijk het feit dat Spits deze maand definitief stopt met zijn programma’s op Radio 2 (Tijd voor Twee en De Strepen van Spits). Frits Spits start op zaterdag 4 januari 2014 met het nieuwe radioprogramma “De Taalstaat”, maar zijn loopbaan in muziekradio is definitief verleden tijd. Over Taalstraat gesproken: Frit Spitsstraat - bron KROFrits heeft onlangs zijn eigen straat gekregen. In Hilversum is de Audioweg (nabij het Mediapark) omgedoopt tot Frits Spitsstraat. De KRO TV zendt zondag 22 december het programma Spitsuur uit, waarin met filmpjes en verhalen wordt teruggeblikt op de 40-jarige carrière van Frits (Ritmeester). Spits presenteerde overbekende programma’s als De Avondspits, Spitsbeeld, De Strepen van Spits, maar ook minder bekende programma’s als Spits op 3, N.O.S.-maal en De Achternacht, waarbij luisteraars “advertenties van niet-commerciële” telefonisch konden doorgeven, een concept dat in het niet-internet-tijdperk nog een functie had. En hij presenteerde ook 15 jaar lang NOS Met het oog op morgen. De speciale Jingleweb-jingle-aubade voor de vertrekkende Frits Spits is HIER te horen. (Fotomontage Jelle Boonstra, audiomontage Benno Roozen)