Jingle mee, met kerstjingles op maat

JinglebellssssssAFN - Kaartje 43325.12.2013 – Jinglebells, jinglebells, jingle-tralaláá’. Jing-jingeling. Eigenlijk is die hele kerst een beetje óns feestje met al die jingles. Laten we zelf ook eens uitpakken voor deze gelegenheid. Met wel heel bijzondere jingles, gemaakt door veteraan Tom Merriman van TM in Dallas. De Amerikaanse legerzender TM - Tom Merriman - Tribute 016AFN begon na het beëindigen van de Koude Oorlog gaandeweg helemaal weg te smelten en met kerst 2003 draaide de allerlaatste affiliate de knop om. Let’s go out with a BANG! – besloten ze bij ADN (wat meteen weer heel erg des legers is). Ze besloten speciale jingles te laten maken voor deze allerlaatste kerst op het vasteland. Normaal worden jingles zo gemaakt dat je ze breed kunt inzetten en daarom zijn ze nogal algemeen. Maar Merriman schreef ze nu zo, dat ze maar bij een enkele plaat pasten. Want in ritme en sfeer kon je bijna een naadloze las maken tussen de jingle en zo’n kerstklassieker. Geniet ervan, want dit is een van de hoogtepunten die Merriman’s repertoire te bieden heeft, en dat zegt nogal wat. LUISTER HIER.