Top 40-tune na 50 jaar echt digitaal

hoes Sid Ramin CD gedigitaliseerdlogo Top 4011.12.13 – Voor het eerst sinds 1963 is de tune van de Top 40 in digitale kwaliteit Veronica - 1965 - Top 40 - Sid Ramin - Blue Tangobeschikbaar. Het bedrijf Vocalion in het Verenigd Koninkrijk heeft dit jaar een volledig geremasterde versie uitgebracht van de twee bekendste albums van Sid Ramin, The Big Band sound (RCA Victor LSP-2716 uit 1963) en New tresholds in sound (RCA Victor LSP-2658 uit eveneens 1963). Op het eerste album staat het overbekende Blue Tango, vanaf 1965 tot vandaag de tune van de Top 40. Op het tweede album staat het nummer Granada, dat als twee druppels water lijkt op Blue Tango. Leuk om een ‘zusje’ te horen van een nummer dat tot op elke noot zo bekend is. Sid Ramin en zijn orkest namen Blue Tango overigens tweemaal op, de eerste keer al in 1960 – maar dat is de een slome versie van het nummer, dat werd geschreven door Leroy Anderson. Luister naar de nog niet digitale versie (maar wel gedeclicked) van Blue Tango en naar Granada. (Met dank aan Pascal Verlinden)