Afasound in Ashton, bekijk de video

Alfasound jingles Ashton upon Mersey Greenbank Road St Martin's school

13.12.2012  – Nog maar een paar nachtjes slapen en dan begint S2Blue, de erflater van Alfasound, de activiteiten op heel een vertrouwde stek: de voormalige St. Martin’s School in Ashton upon Mersey. Het is de plek waar Alfasound destijds de vleugels spreidde en nu de zoon van de grondlegger van toen, Steve England, zijn jinglebedrijf vestigt. Hij heet Simon Prentice. Ashton ligt helemaal aan de rand van Manchester, links beginnen hier letterlijk de velden van graafschap Cheshire, en rechts ligt de stad, zover je kunt zien. De Mersey, die in Liverpool een grote rivier is, kun je hier nog springend kruisen. Als opwarmertje voor de nieuwe activiteiten nog even een bedrijfsvideo van Alfasound uit 1992. De schwung zat er goed in: in het voormalige schoolgebouwtje had je zangsessies, orchestrale opnamen, maar ook studio’s waar voice overs en commercials werden gedaan voor tientallen radiostations, en die kregen ze rechtstreeks per ISDN-lijn hun productiestudio binnen. Dat klinkt met de wetransfers van nu als ‘nogal wiedes’, maar destijds was het een ware revolutie. De bedrijfsvideo is om te smullen. Maar tegelijk een beetje als in de vroege James Bond films, zo hip in alles dat het jaren later buitengewoon gedateerd aandoet. KIJK zelf.