Ontdekt: commercial demo van Pepper Sound Studios

Pepper logo07.09.2013 – Jingleweb bericht graag en veel over radiojingles en radiotunes. Maar ook radiocommercials hebben – zijdelings – onze aandacht. Al was het maar omdat veel jinglebedrijven hun geld ook (of vooral) verdienen met radiocommercials. Simpelweg omdat er met radiojingles niet voldoende geld te verdienen valt / viel. Neem nou het bedrijf Pepper Sounds Studios in Memphis, Tennessee, de Verenigde Staten dus. John Pepper was al in 1957 gestart met een platenmaatschappijtje, maar zette dat in 1964 om tot een jingles- en commercialsbedrijfje. Niet nadat hij zakenpartner Floyd Huddleston eruit had gewerkt. Zoals vele andere bedrijven bracht ook Pepper Sounds Studios demo’s uit om radiostations en adverteerders te interesseren in respectievelijk jingles en commercials. Deze maand dook op internet een demo op van het reclamewerk van Pepper Sounds Studios. Een demo uit waarschijnlijk 1965. De demo bestaat uit twee delen. Een inleiding en een summing-up van de commercials. Twee jaar later zou John Pepper zakelijk samengaan met Bill Tanner, om zijn onderneming voort te zetten als jinglebedrijf Pepper Tanner. Bill Tanner, ook al zo’n snelle jongen. Over hem later meer op Jingleweb. Zie ook de fotopagina op Jingleweb van WB Tanner.