Een gouwe ouwe van Philips

PHOHI

LEAD Technologies Inc. V1.0131.08.2013 – Research naar de geschiedenis van tunes en jingles strekt zich af en toe uit naar voor de oorlog. Dit gezellige gezelschap vormde de Philipsband uit Eindhoven. Het huisorkest van de PHOHI in Huizen. Tussen 1928 en 1936 was dat de verbinding die Philips onderhield tussen Nederland en de belangrijkste kolonie: Indië. Daar stond de afkorting PHOHI ook voor: de Philips Omroep Holland Indië. Ze wilden de wonderen der techniek laten zien, met het doel zenders te verkopen. Ze maakten geen onderdeel uit van de verzuiling die in Nederland toesloeg. Vandaar ook dta het orkestje uit Eindhoven volop kans kreeg. PHOHI had geen preken (zoals bij de KRO, de NCRV en nieuwkomer V.P.R.O.) en hoefde ook niet de arbeider te verheffen, zoals de VARA deed. Ze speelden live de herkenningsmelodie – In Holland staat een huis. Plus de liedjes van de dag. De Philipsband bestaat nog steeds, en is inmiddels wel wat luider, ja. HIER is de hele geschiedenis nog eens op te halen.