En ze zingen je reeds een jingle tegemoet

03.08.2013 – Jingles zijn allang niet meer iets voor de radio, in deze wereld van narrow casting. Je hoort ze op blogs, als voicemail begroeting en op de veerboot. Als Fanfare als Ryan-air weer eens op tijd een bestemming heeft gehaald. En tegenwoordig ook in de Drive thru’ waar je een hamburger komt halen. Tenminste in die van Tim Horton in Blackburn Hamlet. Dat is een provinciestadje in Ontario, en dan zitten we diep in Canada. Het personeel heeft er de opdracht gekregen alles te zingen: wat kan ik voor U doen? Wilt u er iets te drinken bij? U kunt nu afrekenen! En dat alles met stoere jongens-sopranen en meisjes-alten. Jingles wisten vroeger de naamsbekendheid van radiostations op te stuwen. En als de enquêtes voor de luistercijfers werden gedaan, dan wisten ze tenminste nog bij al die stations met vier call-letters naar wie ze precies hadden geluisterd. Het is helaas niet bekend of de zingende Hamburger-jingles en -meisjes de omzet ook hier weten op te stuwen. CBC Canada, die er een reportage over maakte, stelt die vraag niet aan de orde