De jingles en tunes van Tower of Power

04.08.2013 – Radiofans vragen al jaren naar de tune en promomuziek van Countdown Café, het popmuziekprogramma van Kees Baars, Alfred Lagarde en Annette van Trigt op Veronica jaren ’80. Deze week verscheen een leuke sessie op SoundCloud, geplaatst door toenmalig NOB-technicus Frans Sman, die tegenwoordig onder meer voor Radio 5 werkt. Daarin hoor je presentator Alfred Lagarde in een aantal takes een promo inspreken voor Countdown Café op de muziek van Tower of Power (“Coundown café, we’re gonna party all night”). De tune is afkomstig uit een optreden van de band uit 1986. “Tower Of Power was op dreef die avond en speelde na de uitzending nog zeker een uur door. Het betreffende nummer was één van de vele toegiften die avond”, schrijft Kees Baars op zijn eigen website. Het gaat hier om de live uitvoering van Fanfare/You know it, voor de tune- en promo-versie teruggebracht tot een dikke minuut. Alfred Lagarde heeft er twee dagen op gemonteerd; het lijkt een simpele montage, maar dat is het niet.
Tower of Power was overigens ook jarenlang de uitvoerende band van de eindtune van Edwin Evers (Ebony Jam). Enkele leden van de band speelden in 1978 bovendien mee aan het fantastische jinglepakket van producent TM, niet verrassend getiteld Tower of Power. Het pakket bevatte prachtige shotgun-jingles voor drie stations: 68 WRKO, 610 KFRC en Music Radio 77 WABC in New York.