Music4 stopt met dure studio in Londen

16.07.2013 – Jingleproducent Music4 stopt met z’n dure studio aan de Berners Street in London. Het sjieke adres in hartje London, met Oxford Street op een minuut lopen, wordt te kostbaar voor de maker van veel Britse jingles. Die was actief voor onder meer voor Wave, Juice FM, Smooth en Radio City. De baas, Sandy Beech, doet met spijt de deur op slot en gaat vanuit huis werken. Dat is best een eindje weg want hij woont op Cyprus. De medecomponisten gaan ook vanuit huis hun opdrachten doen, en als er ergens moet worden opgenomen, dan wordt er voortaan wel ergens een studio gehuurd, zegt Beech tegen ‘Radio Today’. De spoeling is door de crisis veel dunner geworden in de jinglebusiness, ook in Engeland. Verder speelt mee dat een belangrijke klant is weggevallen. Chris Moyles was jarenlang de jinglekampioen op BBC Radio One, en Music4 mocht ze bijna altijd maken. Maar Moyles werd aan de dijk gezet en zijn opvolger heeft de jingle nagenoeg afgezworen. Met het sluiten van de eigen studio komt er ook een einde aan de post productie die Music4 voor klanten deed. De opdrachtgevers kwamen toch al bijna nooit meer in London kijken. “We no go where ever the work takes us.”