Prik een vorkje mee in het Muziekpaviljoen

15.07.2013 – Leuk hè, dit postmoderne restaurantje. Het wachten is nog even op de recensie van Mac van Dinther in het wekelijkse Volksrant-katern. Voor de radiofreaks is het een bijzondere plek, want ooit zat precies hier de Hilversum III studio in het muziekpaviljoen van de omroep. De paal links vooraan was de paal naast de DJ aan het mengpaneel, en helemaal beplakt met stickers (de paal, niet het mengpaneel). Waar ooit de alarmschijf over Nederland schalde en de stichtelijke muziek van de Muzikale fruitmand bij de EO hoor je nu tussen de middag het geklingel van bestek. De studio van toen is de lunchplek van nu voor alle medewerkers van facilitair audio- en videobedrijf United (het vroegere Cinevideo), die hun intrek hebben genomen in het gebouw. Dat trouwens  dit jaar – gerestaureerd en wel – wordt ingezonden voor de titel van BNA Gebouw van het jaar 2013. De omroepers hadden nooit zoveel op met dit kille gebouw, maar de architecten jubelen. Kennelijk. Hoeveel er is gebeurd in de verstreken jaren is te zien op deze prachtige fotoreportage van United op FLICKR.