Radio Noord na 34 jaar naar nieuwe jinglemaker

03.07.2013 – Altijd op Noord. Da’s de nieuwe slogan van Radio Noord, de regionale zender van Groningen. De slogan “Waar je Groningen hoort” is daarmee richting prullenbak. En waar regionale Omroep Brabant recent alle gezongen jingles de deur wees (zie eerder bericht), komt Radio Noord als vanouds met nieuwe gezongen jingles. Er is echter niet alleen van slogan maar ook van producent gewisseld: Top Format in Haarlem maakte na 34 jaar plaats voor Brandy in België. Radio Noord koos voor een bewerking van het VRT Radio 2 pakket, waarbij het oorspronkelijke audiologo van VRT Radio 2 (Altijd dicht bij jou) is herschreven naar “Altijd op Noord”. De nieuwe jingles zijn sinds maandag 1 juli op zender. Radio Noord-muziekredacteur Gertjan van Stralen maakte een kort historisch overzicht van de jingles op Radio Noord sinds 1979. Later deze week staan de jingles online bij Brandy. r zit dus flink wat custom instrumentatiewerk in de cuts.