BBC World News in net, nieuw, jasje

23.06.2013 – BBC World News heeft een grondige restyling gekregen. Een nieuw decor, nieuwe leaders en nieuwe muziek. Die muziek is gemaakt door David Lowe, de man die in 2002 al het opmerkelijke BBC pakket maakte waarin een tijdsignaal was verwerkt. Een briljante gedachte, want Lowe had de opdracht gekregen de betrouwbaarheid en de accuratesse van de BBC tot uiting te brengen in zijn nieuwe jingles. En wat is er betrouwbaarder en stipter dan het tijdsignaal? Het tijdsignaal van de Greenwich Mean Time dan ook nog eens natuurlijk, want de nul-meridiaan loopt door London, en The Great British Empire rekende de lokale tijd terug naar die GMT in Greenwich. Hoe Engels kun je zijn: hallelujah, God save the queen! In het nieuwe pakket is het tijdsignaal weliswaar verdwenen, maar dat pulserende zit er nog steeds in (en het seconde ritme bleef ook). Luister en KIJK maar eens naar de sessies voor dit pakket.

Opgenomen in Studio 2 aan Abbey Road, u weet wel; daar waar de Beatles nagenoeg alle hits opnamen (en Pink Floyd Dark side of the moon). Iets van die magie is wel in de nieuwe jingles gesijpeld, ja. Het orkest werd gedirigeerd door David Arnold, niet die van de James Bond muziek, maar van zijn eigen bedrijf. In jingles.