Tune in jingle: Pick of the pops

13.06.3013 – Sommige ‘verhaallijntjes’ zijn te mooi om te laten liggen. Neem nou bijvoorbeeld het zogenaamde ‘remaken’. De aloude Top 40 tune van Sid Ramin is immers na 48 jaar nog steeds op de radio. Nu bij 538, en in een nieuwe jas. Een vergelijkbaar Brits voorbeeld is de tune van Pick of the Pops, de Britse versie van AVRO’s Toppop. Ad Visser heette in de UK eerst Alan Freeman, nu Tony Blackburn. En Pick of the pops bestaat al sinds 1955! Eerst uitgezonden op de BBC Light Programme (1955–1967), later op BBC Radio 1, en na wat omzwervingen tegenwoordig op BBC Radio 2. De Tonny Eyk van Engeland heet Brass Incorporated, het orkest speelt At the sign of the swinging cymbal al sinds jaar en dag als tune van Pick of the pops. In 2012 heeft het Londonse jinglebedrijf Wise Buddah een prachtige reeks jingles gemaakt voor BBC Radio 2, waaronder een opener voor Tony Blackburn met zijn Pick of the Pops programma. Prachtig gedaan, als we een oordeel mogen geven! Luister hier naar de originele tune, de jingle en een speciale Jingleweb mix van dat alles.