Hoe Bona de ‘arreslee’ jatte

14.03.2013 – Rij maar mee, in de arreslee door de sneeuw, padoe padoe, wij nemen Bona mee! Wij nemen Bona mee! Met het aanhoudende winterweer moesten we opeens aan deze reclame denken. Toegegeven, geen jingle, maar ’n commercial (we waren er een keertje aan toe). Leuk genoeg om te melden. ‘Bona’ is één van de klassiekers in het reclamevak. Sommigen schrijven de spot toe aan Ilja Gort, anderen aan Hans van Eijk. Hoe ook, er is aardig leentjebuur gespeeld bij de Fransen. Want het werd 1:1 gekopieerd van een plaat uit 1932: Viens Poupoule van Felix Mayol. De vondst is te danken aan Bart van Loo, de Belg die in DWDD zo aanstekelijk over de Franse liedjes kan vertellen. Hij verzamelde er 40 op een dubbel CD die Chansons heet. Daar staat-ie op. Het is een liedje dat je opeens over twee dagen staat te fluiten. Let maar eens op. LUISTER naar het origineel en HIER naar de reclamespot. Er is ook nog een ZOMERSE VERSIE van, want het blijft niet altijd winter. Hopen we dan maar.