Sound-a-like jingles deel 1

21.02.2013 – Vandaag begint Jingleweb een nieuwe rubriek, die onregelmatig zal verschijnen: sound-a-likes. Een rubriek met jingles die wel héél erg zijn gebaseerd op een bestaande plaat. Soms bewust, soms ’toevallig’.  Er zijn honderden voorbeelden in ons archief. We proberen dan ook niet tot een complete lijst te komen, maar gewoon leuke voorbeelden te laten horen. Luister maar eens naar 1,2,3 van Gloria Estefan en de Miami Soundmachine uit 1988. Dit nummer vormde 1 op 1 de basis voor een cut uit Sunpack, een jinglepakket dat JAM in Dallas oorspronkelijk maakte voor WFTS-TV in Tampa, Florida, VS. Dit is een fragment uit de demoversie, en dit is een speciale Jingleweb-edit, die bestaat een combinatie van de plaat en de jingle. En wil je horen hoe de jingle klonk voor NOS Radio Tour de France? Luister dan naar deze NOS-filler. Die bestaat ook in een versie voor NOS Langs de Lijn, en is nog elke week op Radio 1 te horen.
Meer voorbeelden? Kijk regelmatig  op Jingleweb. En suggesties? Mail ons.