Nóg een jinglemaker in de Top 40.

20.02.013 – Jingleproducenten die de Top 40 halen? Dat komt heel af en toe voor. Twee weken geleden meldden we al op Jingleweb hoe TM met Jim Kirk met een uitgebreide jingle in de Billboard Hot 100 belandde. Maar er zijn meer voorbeelden. Neem Muff Murfin maar, jinglemaker uit het Verenigd Koninkrijk. Bekend met zijn MMI (Muff Murfin International) en onder zijn andere merknaam: Standard Sound. In 1972 stond hij in de Britse charts met het nummer Lets’ do the latin hustle. De credits gingen naar M&O, en dat is de afkorting van Murfin and Owen. Die (Colin) Owen is de technicus in de Old Smithy Recording Studio die hij in zijn ruime achtertuin liet bouwen aan de Post Office Road in Kempsey (een dorpje ten zuiden van Birmingham). Ze bereikten in zestiende plaats in de UK Top 40 van 1976. In 1969 had Muff al onder zijn eigen naam al een plaatje gemaakt: Sunshine, op het prestigieuze Decca-label. Nooit een hit geworden. En zo obscuur dat het niet meer te vinden is. Murfin vertegenwoordigde TM in Engeland en later ging hij exclusief werken met Tom Merriman, die na de verkoop van zijn TM door een cocurrentiebeding aanvankelijk geen jingles meer in Amerika mocht maken. Daarom week hij uit naar Europa, waar in de jaren negentig veel pakketten kwamen, onder meer voor Radio Luxemburg en Capital in London. Muff was ook producer achter het NOS 1991 pakket met het Metropole Orkest. Tegenwoordig is het stil aan het front met Murfin, maar hij boert inmiddels buitengewoon goed, als aandeelhouder of zelfs eigenaarvan radiostations als Big City Radio, Mansfield 103,2, Sunshine 855 en Sunshine FM en Youthcom Radio.