TM Production in de hitparade: … 3 weken

29.01.2013 – Wist jij dat jinglebedrijf TM Productions in Dallas ooit de hitparade heeft gehaald? Wij in ieder geval niet. Maar het verhaal erachter is wel interessant.
“Voice of freedom” heet het plaatje waarover het gaat, uitgevoerd door Jim Kirk & The TM Singers.
Voice of freedom stond in februari 1980 drie weken in de beroemde Billboard’s Hot 100, zeg maar de Top 40 van Amerika. De hoogste notering was een 71e plaats. Niet bepaald een chart breaker. Jinglefreaks horen direct dat het gaat om een omgebouwd liedje uit de campaign  ‘Someplace special’. Het goeie aan de single was eigenlijk alleen dat de opbrengst naar het Rode Kruis ging. Dat zal helaas niet veel zijn geweest. Muzikaal was het namelijk niet meer dan kauwgom. Luister en oordeel zelf. (Onduidelijk is trouwens waarom op de hoes de letter s op het einde van TM Productions is weggevallen.) Dan de uitvoerenden. The TM Singers zijn de vaste jinglezangers en -zangeressen van jinglebedrijf TM Productions, toen dat bedrijf nog werd geleid door legende Tom Merriman. Jim Kirk is een jingleschrijver. Hij schreef jingles en commercials voor TM, maar ook voor PAMS en JAM. In Nederland kennen wij óók jingles van hem. Welke  het zijn? Dat lees je binnenkort op Jingleweb.