Sonifex bestaat nog steeds…

30.01.2013 – Oudere jongeren onder ons kennen ze nog: de jinglecassettes en jinglespelers van het merk Sonifex. Een tijdlang, zeg maar van begin jaren ’80 tot begin jaren ’90,  stonden er standaard in elke radiostudio jinglespelers van Sonifex, die natuurlijk ook weer de cassettes (carts) van Sonifex afspeelden. Of van Fidelpac of Audiopac. Maar toen de Minidisc, en later de PC de jinglespelers verdrongen uit de radiostudio, leek het merk opgegaan in rook. ‘Leek’. want Sonifex bestaat nog steeds.

Het bedrijf staat aan de 61 Station Road in Irthlingborough, in de regio Northamptonshire, vlak bij Northhampton dus. Midden-Engeland in ieder geval. Het doet in allerlei accessories, zoals ontvangers, audio logging systemen, compressor/limiters, studiomeubels, monitors, meters, mixers en meer. Nieuwste product, zo schreef Broadcast Magazine recent, is een kastje voor een radioverslaggever waarmee deze microfoongeluid en een line input ter plaatse kan mixen. De CM-CU. Mooi dingetje wel. Maar wel heel erg ‘ouderwetse radio’. Op Youtube barst het van de filmpjes van mensen die uitleggen hoe een Good Old Sonifex cart of cartmachine werkt. Leuk om te zien. We tippen er je 2. Video 1 start enkel jingles weg, video 2 geeft een uitleg van het systeem. Leuk hoor…