Genootschap lijft AVRO jingle-archief Radio 2 in

25.01.2013 – De AVRO zal door de voorgenomen fusie met de TROS waarschijnlijk verhuizen. In het AVRO KRO NCRV- gebouw aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum worden al voorbereidingen daartoe getroffen. Kasten met banden worden beoordeeld op historische waarde. Wat weg kan moet weg, wat bewaard moet worden …. kan ook weg. En zo kon het gebeuren dat het Genootschap radiojingles en –tunes (de makers van Jingleweb) een ongelimiteerde greep mocht doen in de jinglebandenkasten van de AVRO. Waarvoor dank! Alles waar maar jingles of tunes op staan mochten we van AVRO radiozenderbaas Arjan Snijders meenemen. En dat hebben we gedaan! De enige gevraagde tegenprestatie: een digitale kopie met beschrijving. En zo gingen er gisteren bijna 200 Minidiscs, 150 CD’s, en tientallen analoge banden vanuit het AKN gebouw richting de kelderarchieven van het Genootschap. Dit alles is het resultaat van de georganiseerde bewaardrift van radiomaker en Beatlesfan Koop Geersing, van 1994 tot 2011 werkzaam bij de AVRO, onder meer als hoofd radio. Hij maakte jarenlang voor de AVRO programma’s op Radio 2, waaronder Het Steenen Tijdperk. De ‘buitgemaakte’ dragers bevatten vooral jingles en jinglepakketten voor Radio 2, de AVRO, en alle vormgeving voor Het Steenen Tijdperk en andere AVRO radioprogramma’s. De vele tientallen uren audio worden het komend jaar toegevoegd aan het archief van het Genootschap radiojingles en –tunes.