Dik Voormekaar Show = 40: het radiodocument

07.01. 2013 – De Dik Voormekaar Show bestaat vandaag 40 jaar. Felictaties aan de makers; André van Duin en Ferry de Groot. Vanwege dat jubileum is vanaf vandaag exclusief op deze website het radiodocument “40 jaar Dik Voormekaarshow in 40 jingles” te beluisteren en te downloaden. Gemaakt door het Genootschap radiojingles en -tunes. Als cadeau aan de makers en als bonus voor de lezers van Jingleweb. KLIK HIER om het te horen. De Dik Voormekaar show was immers een radio programma dat een loopje nam met alle radiowetten en voor letterlijk elke scheet een jingle had. André en Ferry haalden de meeste vormgeving van slechts vijf LP’s, die gewoon in de handel verkrijgbaar waren: Audio fidelity AFSD 5890, Audio fidelity DFS 7013, Jumbo – 250 disco jingles, Howdy Doody – Buffalo Smith – It’s Howdy Doody time en de Discofoon-elpee Super Stereo. Op de voorste elpee links staat linksonder een man met een rood overhemd afgebeeld. Dat is de Amerikaanse organist Leon Berry. Hij stond model voor Dik Voormekaar. Met het uiterlijk van een foute, glijerige tweedehandsautoverkoper, zei Van Duin tegen Jingleweb. We beloofden drie  inzenders van een Dik Voormekaarshow Top 5 een exemplaar van Het Tunesboek. Welnu: die gaan naar Marcel van Ek uit Eindhoven, Robert Prins uit Almere, en Paul Knorr uit Venlo. Ferry de Groot was op 6 januari te gast in Perstribune, LUISTER HIER wat hij te vertellen had over het begin van Dikvoormekaar op Noordzee.