Genootschap CD is “CD vd maand” bij Fonos

20.07.2012 – Nog meer leuk nieuws uit eigen huis. De Genootschap-CD “Ici….Radio Tour de France” is CD van de maand bij FONOS, een onderdeel van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. En da’s vooral goed nieuws voor de liefhebbers die de CD bij het Genootschap radiojingles zelf (bij ons dus) niet meer kunnen krijgen.
Bij Fonos kunt u Nederlandse muziek bestellen die niet meer in de platenzaak te krijgen is. Fonos biedt u een gedigitaliseerde en gerestaureerde kopie van de originele LP op CD; downloads zijn vooralsnog niet te koop. Fonos digitaliseert – en restaureert – de oorspronkelijke LP en brandt die op CD; de voor- en achterkant van de hoes wordt digitaal gefotografeerd en naar CD formaat verkleind.
Fonos is opgezet door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het grootste audiovisuele archief van Nederland. De muziekcollectie van Beeld en Geluid herbergt meer dan 750.000 “dragers” (CD’s, LP’s, 78-toeren platen, singles en banden) inclusief 17.000 LP’s van Nederlandse makelij! Er is dus genoeg materiaal om uit te putten.
Er zijn twee Genootschap-produkten op die manier nog te koop: de eerder genoemde CD “Ici….Radio Tour de France” en de CD “18 fameuze radiotunes“.