Noordzee-schip als tweemaster

04.07.2012 – Als je jingles als de software van een station kunt beschouwen, dan vormen de stenen van een radiostation (of het staal van de zeezenders) de hardware.  Vandaar dat we een bijzondere belangstelling hebben voor de radiozenders die de jingles uitzonden. Op de nieuwe site Shipspotters.nl (een aanrader) staan nu foto’s van de SILVRETTA, het schip dat Meister en Bollier in 1969 lieten verbouwen tot zendschip voor Radio Nordsee/Northsea/Noordzee. Met schitterende foto’s van de tewaterlating van het schip in Rotterdam en kiekjes tussendoor van de Silvretta als gewone kustvaarder – onder meer bij de Rotterdamse Euromast. In die dagen was het schip nog een gewone tweemaster. Toen Meister & Bollier op hun ‘Mebo’een zendmast plaatsen, keurig op het balanspunt van het schip in het midden, werd het opeens de ‘Driemaster’, die ook de naam opleverde van een dagelijks liveprogramma. Nou. en vooruit dan, een paar jingles voor de mensen die het luisteren niet kunnen laten.