Jingles graag, maar dan helemaal anders

15.06.2012 – We willen graag jingles, maar dan helemaal anders, zei het Deense radiostation Klubben tegen SOB, het jinglebedrijf uit Naarden in de Studio Oud Bussem. Niet gezongen, want dat is uit, maar gesproken, maar dan wel op muziekbedjes die herkenbaar zijn. En kun je ze baseren op zes lange songs? Zo ongeveer ging de briefing van PD Ken Kordt aan Hans Everling en zijn mannen.  Klubben afficheert zichzelf in Odense graag als revolutionair, weg met al die oude radioregels en marketingdogma’s! Ze bouwden het station op rond het leven, de belevenissen, de belangstelling en de ervaringen van hun luisteraars – en dat moet je dan dus ook aan de jingles kunnen horen. SOB kreeg de opdracht om een jinglepakket te maken dat niet mocht klinken als een jinglepakket.  De zes basis songs gaan allemaal over de luisteraar en diens leven. Want Klubben redeneert zo: de luisteraar is niet geïnteresseerd in het station maar in z’n eigen leven, de doelen die zijn gesteld, geluk, en wat je als station voor hem kunt betekenen! ” Koning Narcissus regeert, dus. Klubben wil laten horen dat het de luisteraars begrijpt, en ook meeleeft met up & downs. Zo werk je aan een hechte band op emotioneel niveau en niet alleen op cognitief niveau (en dat gebeurt als je over en over en over alleen maar je eigen stationsnaam opdreunt). Volgens Klubben leidt dat tot krachtiger resultaten. Na al die mooie woorden maar eens LUISTEREN of deze ‘case study’ ook een mooie liefdesbaby heeft opgeleverd. En er is ook een MAKING OF… van de conceptie.