PAMS: de oudjes zingen nog

31.01.2012 – Tinker Rautenberg, Mary Jo Grogan, Carol Piper – ze behoren tot de eerste generatie van zangeressen voor het jinglewerk van PAMS. Ze kwamen meezingen in het staartje van de jaren vijftig en hun stem was te horen op veel klassepakketten uit de jaren zestig. Ze zijn op leeftijd, zeer op leeftijd zelfs, maar ze zingen nog steeds . Heel af en toe nog met PAMS-jingles met een koortje van PAMS-veteranen (voorlopig voor het laatst in 2010, zie FILMPJE).  Veel van hen waren al actief in de Big Band era, en zongen mee in het studio-orkest van KLIF of WFAA in Dallas. En ze gaan graag naar die dagen terug, de echte vetaranen van PAMS maakten onder de vlag ‘Grogan Music’ en onder de naam The Moonmaids ([plus one) is er zelfs nog een CD (uit 2004) vol met evergreens uit die big band dagen. Tinker en Mary Jo zongen mee in de originele Moonmaids. Ze traden onder andere met de crooner Vaugn Monroe op voor de CBS microfoon.  Van links naar rechts op de foto: Carol Piper, Mary Jo Grogan, Harrold Grogan (ook jinglesinger, PAMS, CRC), Tinker Rautenberg en June Bratone. In het orkestje speelt Dick Cole op trombone mee, zanger en studiomuzikant uit de PAMS en TM-dagen. De arrangementen zijn nog van Bob Piper, de inmiddels overleden componsit en arrangeur van talloze PAMS-pakketten.