Ad Bouman wordt 45! Met zijn Top 10 dan

02.02.2012 – De tijd verglijdt, de babyboomers gaan massaal met pensioen (in de radiowereld worden opvallend veel mensen dit voorjaar 65 jaar: Ad Bouman, Juul Geleick, Tom Mulder, Ad Visser, Ferry Maat, André van Duin, Anne van Egmond – en de lijst is nog langer). En ook veel programma’s beginnen een eerbiedwaardige leeftijd te krijgen. Neem de ABTT alleen al, de Ad Bouman Top 10. Op maandag 6 februari wordt het 45  jarige bestaan van het programma gevierd – en dat er ook jaren voorbij zijn gegaan, zonder dat er ook maar één aflevering bijkwam, doet aan dit feit niets af.  Paleis Soestdijk staat er ook nog, zonder dat het wordt bewoond. De eigenzinnige Top 10 begon op 6 februari 1967 toen onze Ad nog een Adje was. Hij mocht zijn plaatjes komen draaien in een verloren hoekje in het avondprogramma van Jan van Veen. Die is ook te zien als speciale gast bij het jubileumprogramma.  Te zien ja, want het bejubelde en bekritiseerde programma is maandagavond op TV192 te bekijken. Aanvankelijk tussen 20.00uur ent 21.00 uur . “Zeer waarschijnlijk wat langer”, meldt de heer Bouman al vanuit Loosdrecht. Dat weet je het wel. In de herhaling te zien tussen middernacht en enen. Uiteraard staat 1967 centraal. Summer of love. Need we say more voor de gepensioneerden van nu (twintig jaar in 1967!) Om alvast een beetje in de stemming te komen de TUNE uit het legendarische programma.