Keizerstad Radio in Nijmegen stopt ermee

14.09.2011 – Keizerstad Radio in Nijmegen geeft er morgen definitief de brui aan. Het station maakt op 16 september de doorstart als Radio Oranje. Daarmee valt het doek voor een radiolegende, die in september 1982  enthousiast met uitzenden begon. Net als Radio Unique in Amsterdam, Atlantis in Rotterdam of Hofstad in Den Haag begonnen de stations uit onvrede met het matige gehalte van popzender Hilversum III.  Keizerstad zond uit vanuit de  Landkhorstflat, ten zuidoosten van het centrum. Zodra de Radio Controle Dienst een zender had ingeladen kwam een ander alweer in de lucht.  Maar in 1989 verloor Keizerstad de strijd. Het jaar erop waren ze er weer, als legale zender.  Bij Keizerstad waren ze dol op jingles. Ze hadden een gelukkige hand van kiezen, zegt Ren Groot, van jinglefirma Top Format.  De DJ’s gingen zelfs naar de NAB conferenties in Las Vegas of Dallas om de nieuwste radiosnufjes uit Amerika te zien. Eerst kozen ze het beste van Tanner, toen Top Format met JAM begon pakten ze ook de pakketten van de bovenste plank – neem het pakketje ‘KZZP’ alleen al, waarop perfect passende teksten werden ingezongen als ‘Kies Keizerstad, een klasse apart”.  LUISTER naar een compilatie van wat Keizerstad te bieden had.