De Top 40 carrière van jinglestem Bill Mitchell

03.09.2011 – Zo diep was waarlijk geen stem in de business. Zoals Bill Mitchell kon zeggen: “This is the Voice of Peace, 24 hours a day”, deed werkelijk niemand ‘m dat na. Of:  “Laser is back. Go, and tell your friends”. Of: “Caroline…. 3…1…9.” Helaas is Bill Mitchell al vanaf 20 augustus 1997 niet meer onder ons. Hij vertelde het graag, hoe hij op z’n 12e de bof en een keelontsteking kreeg. Opeens had hij een  diepe stem. Daar kwam de pubertijd overheen. En een gewoonte om veel te roken en te drinken. Zo eindigde hij in de kelders van het basregister.  Dat bleek ’n gouden verdienste. Bill deed  veel commercials: Strongbow, Pulsar, Denim  After Shave en Carlsberg. Was op veel commerciële landstations te horen, zoals Capital 194. Maar deed ook een paar novelty platen. Samen met Chris Sandford, oud Caroline dj, nam hij platen op als Yin & Yan en ze hielden elkaar keurig en  kosmisch in evenwicht bij platen als:  ‘If’. Dat was een parodie op de hit van Terry Savales – Kojak –  en zelf zowaar zelf ook even een hitje in 1975. Het eindigde op nr. 25. Top of the Pops maakte de LULLIGSTE videoclip ooit van het  nummer, beslist bekijken!. Ook leuk was de achterkant – Butch Soap Het latere Twelve Days of Christmas aan einde van het jaar werd niks meer. Jinglefirma EAP uit Frinton on Sea deed nog een demo met het duo, maar dat wilde maar niet leuk worden.