TV192 – de clipzender voor 45 plussers is er

01.09.2011 – Wie ten eeuwige dagen wil deinen op muziek uit een tijdvak van veertien jaar (1960-1974) kan vanaf nu terecht bij TV192. Een MTV-zender, maar dan voor de 45- plussers, zei initiatiefnemer Bert van Breda bij de opening van de zender. Die gebeurde heel handzaam in z’n Nijkerkse achtertuin. Het ANP zette deze foto uit (dankzegging aan Parool.nl). Wie er in slaagt de frisse jonge gezichten van vroeger bij stellen naar de situatie van 2011 herkent (v.l.n.r.) vast en zeker: Bert van Breda, Piet Veerman (van de Cats), weldoener Lex Harding, Sjoukje Smit (Mouth & McNeal) , initiatief nemer René Kroon, de zangeressen Ria Valk & Nancy Boyd, initiatiefnemer Ad Bouman, Marga Scheide (Luv – met de rok nog immer ver boven de knie). Daarnaast staan de zangers Albert West en Rob de Nijs. De man met de coole ketting aan de rechterkant is burgemeester Renkema van Nijkerk. Jammer, eigenlijk,  dat Peter Koelewijn er niet was met “Je wordt ouder pappa.”  Nee, wacht even, die is uit 1977 – en dus alweer verboden kost op de playlist. TV192 meldt dat er best eens iets wordt ingemoffeld buiten het tijdperk van 60-74 om, “zolang het maar bij onze doelgroep hoort.”

Te zelfder tijd, maar op een andere plek (in popmuseum Rockart in Hoek van Holland) werd de ‘Dag van de zeezenders’ gehouden, met Veronica-technicus Juul Geleick als omroeper van dienst dat moet je zien, dat moet je horen en Mediapages heeft het verslag met foto’s.