EO tune vol ongeloof

05.08.2011 – Wat is de tune van Knevel & Van den Brink? Hoe heet die weemoedige muziek waarmee zomergasten van de VPRO elke zondag begint? Het Genootschap krijgt nogal eens wat vragen over herkenningsmuziek op radio en televisie. Welnu, wat antwoorden: deZomergasten-muziek is van Bugge Wesseltoft en heet ‘Existence’  (van z’n CD New Conception of Jazz, uit 1998). Een prima voorbeeld van wat een tune behoort te zijn: een uithangbord namelijk voor het programma met een feilloos gevoel voor sfeer en inhoud – en deze muziek voldoet aan de criteria: reflectief en niet van de straat, zullen we maar zeggen. De naam van de tune die Knevel en Van den Brink gebruiken bracht wel even een glimlach op onze lippen: The Man in You, van Faithless – een tune vol ongeloof dus. Grotendeels vocaal, mooi bijgeknipt voor televisie, luister maar.