Hasj-LP bron van Noordzee-jingles

28.07.2011 – Het Genootschap Radiojingles was op de koffie (met een gebakje) bij Ferry Maat en z’n vrouw Lenny, thuis in ’t Gooi. In z’n studio neemt hij wekelijks z’n befaamde Soul Show op voor Arrow Jazz en bewaart hij herinneringen en trofeeën van bijna 40 jaar radio – zoals de Gouden Harp van Conamus en de Marconi Award voor z’n  oeuvre. En hoe dat dan gaat, er worden platen uit de kast getrokken, waar je het anders nooit over zou hebben. Zoals een hele obscure: A Child’s Garden Of Grass , uitgebracht in 1971 (op het Elektra label) met een vaag hoorspel over de legalisatie van hasj, afgewisseld met moogeffecten en maffe liedjes. Eén stinger werd de backing van één van de beroemdste Noordzee jingles (Radio twee-twee-nuuuuuul), een Hollywood-deuntje op kant B werd een gelegenheidsopener in de Ferry Maat show, en dan had je ook nog een liedje: “Beer-beer-beer, dat het op de drive-in shows (en op dorstige dagen in de zomer op de zender zelf) altijd heel goed deed. LUISTER naar de moog-stinger.